Кандидат-депутатите да подпишат декларация с обещания

Животът

18-04-2013, 07:30

Снимка:

Dobrichutre

Автор:

Dobrichutre

Всичко от Автора

Иска се анулиране на всички приватизационни сделки

Декларация с искания, формулирани от протестиращи, разпространяват до всички кандидат-депутати в региона  от "Гражданска инициатива за обществен контрол - Добрич".


Да не се допуска на територията на Република България да се осъществява проучване и добив на шистов газ, газ от въглища или други находища на нефт и газ, едно от исканията.


Инициаторите искат да се преразгледат и/или анулират всички приватизационни сделки за стратегическите отрасли и концесиите за природни ресурси, електроразпределението, телекомуникационни проекти, чуждестранните вериги магазини и банки.


Иска се кандидат-депутатите да се подпишат и под обещанието да сменят системата, чрез която се формира и контролира управлението в страната, да се промени изборният закон с въвеждане на механизми, които не позволяват фалшифициране на изборите и да се въведе граждански контрол на ротационен принцип.


Инициаторите искат още "да се създаде Национална програма с приоритетите духовност, история, образование, раждаемост, биоземеделие и селско стопанство, туризъм, която да бъде задължителна рамка за всяко правителство и всеки парламент".


Все още нито една политическа партия или коалиция не е подписала  декларацията.