Берое излиза днес на полуфинал за "Купата на България"

Спорт

18-04-2013, 10:12

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Пламен Крумов: Отиваме, настроени за победа

Днес от 15:30 часа “Берое” гостува на “Славия” в първи полуфинален сблъсък за “Купата на България”. Главен арбитър на срещата ще бъде Цветан Кръстев от Варна. Мача пропуска възстановяващият се Емил Ангелов.

Ден преди срещата треньорът на вратарите Армен Амбарцумян сподели, че двубоят се явява като дерби за двата отбора.
"Славия" и "Берое" са едни от най-добрите отбори през пролетния дял на първенството. "В "Славия" се играе нападателен футбол, имат бързи играчи, но в същото време и ние имаме достатъчно добри футболисти, които могат да им се противопоставят" – каза Амбарцумян пред beroe.bg.

"Отиваме в София, настроени за победа. Играхме веднъж със "Славия" тук и ги победихме в един доста тежък мач. Те са доста добър отбор и имат добри футболисти. Но и ние сме събрани добър колектив, така че ще търсим победата" – сподели Пламен Крумов преди срещата.

Ето и състава на тима за мача със "Славия":
вратари: Иван Караджов, Теодор Скорчев
защитници: Борислав Стойчев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Здравко Илиев, Иво Иванов, Пламен Крумов
полузащитници: Алберто Лоузейро, Амир Саюд, Георги Андонов, Давид Каядо, Дончо Атанасов, Елиаш Алвеш да Силва, Игор Джоман, Мартин Райнов
нападатели: Венцислав Христов, Джери Ситое, Елио Мартинс

Двата отбора се срещнаха в края на март месец, когато "Берое" надделя над "белите" от Овча Купел с 2:1 след голове на Георги Андонов и Венцислав Христов.

През есента "Славия" разгроми "Берое" с 6:1, като единственото попадение за беройци дойде от португалеца Педро Еуженио.