Общината предоставя семена за желаещите да затревят междублоковите пространства в Стара Загора

Мисия

20-04-2013, 10:50

Снимка:

starazagora.bg

Автор:

boshnakova

Всичко от Автора

Започва косенето на тревните площи

Започва второ и трето косене на тревните площи в старозагорските паркове. С настъпване на пролетта, основната работа на звено "Озеленяване и комунални дейности“ е свързана със своевременното окосяване на тревите, не само в паркове и градини, но и по улици и междублоковите пространства на града.

Над 230 дка общо са окосените тревни площи в централната и източната градска част, както и на парк "М. М. Кусев“, като на 30 дка е извършено повторно окосяване. Паралелно с изрязването на избуялата трева се извършва и затревяване на площите.

По ларгото на бул "Ц.С.Велики", в парк "5 октомври", зад театъра и парк Алана са засети тревни смески на 1500 кв.м. площ. От общината са готови да предоставят 100 кг семена райграс за желаещите да затревят пространствата около жилищните кооперации и междублоковите пространства, съобщи Галя Караджова от общинската служба по озеленяване. Съветът към инициативните граждани е да използват 1 кг семена за затревяване на 30 кв. м разкопана площ в крайблоково пространство.