ЦСКА смачка Славия, но би само с 2:1 и се върна в тройката

Куп пропуски на "червените", Анисе и Делев бележат два гола за две минути

ЦСКА победи с 2:1 Славия на своя стадион "Българска армия" и се завърна на третото място във временното класиране на "А" група. "Червените" изиграха най-добрия си мач под ръководството на Милен Радуканов, откакто той се завърна в Борисовата градина. ЦСКА смачка Славия, но направи изключително много пропуски. В крайна сметка логичното се случи и "армейците" си решиха мача само в рамките на две минути. В 66-ата Абел Анисе откри резултата, а в следващата Спас Делев направи 2:0. Янко Сандански върна интригата с гол в края на мача, но за повече Славия нямаше сила. Ето как се разви мача:

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

7 - Първи удар във вратата на Славия. Мишел Платини се освободи от защитата на "белите" на дъгата, завъртя се и би без подготовка, но право в ръцете на Георги Петков.

 

8 - Абел Анисе нахлу в пеналта на гостите. Той се озова очи в очи с Петков и падайки би, но много слабо и вратарят на Славия спаси. Анисе можеше да подаде на оставения абсолютно сам Спас Делев, който се намираше вляво от него.

 

9 - Нова прекрасна възможност за гол се откри пред ЦСКА. Този път Марсиньо се откъсна от отбраната на Славия, би по земя, но топката мина на сантиментри от вратата в аут. ЦСКА изпусна два чисти гола за 9 минути.

 

12 - Здравко Лазаров центрира от фаул, Виктор Генев се извиси над защитата на ЦСКА, но Черни го изпревари и улови топката в ръцете си.

14 - Марсиньо би във вратата директно от корнер. Можеше да се получи много красив гол, но Георги Петков изби с мъка в нов ъглов удар.

 

19 - Спас Делев стреля много опасно, Петков отново бе на своето място и изби с крака, предотвратявайки сигурен гол за ЦСКА.

 

32 - Пряк-свободен удар за ЦСКА влядсо от наказателното поле на Славия. Мишел Платини би, а топката мина над напречната греда.

 

35 - Нов шанс за домакините. Този път Марсиньо стреля от фаул, Георги Петков отново се справи с много мъка и изби коженото кълбо.

 

41 - ЦСКА мачка Славия до момента, но пропуските на "червените" са прекалено много и гол така и не пада. Сега топката попадна у Анисе, който би силно от точката на дузпата, но над вратата.

 

43 - Най-чистото положение за ЦСКА до момента! Нджонго Присо проби по дясното крило и подаде добре към Мишел Платини. Бразилецът бе очи в очи с Георги Петков на два метра от голлинията, но ударът му бе изключително трагичен и топката излезе в аут. Зад Платини бе Спас Делев, който със сигурност щеше да бутне топката в мрежата, ако Мишел му я бе оставил.

 

45 - Центриране от фаул към Виктор Генев. Бранителят на Славия стреля с глава, а топката мина близо до вратата на ЦСКА. Чудесна възможност за гостите в края на първата част на мача.

 

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

 

48 - Иван Бандаловски центрира в наказателното поле на Славия, топката  стигна до Спас Делев, който стреля, но слабо и в тялото на футболист на  гостите.

 

52 - Цтриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА, Виктор Генев  пак стреля с глава, но над напречната греда в аут. Нов пропуск на защитника, който на няколко пъти бе близо до гола.

 

66 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! Нджонго Присо подаде към Иван Бандаловски, който центрира в наказателното поле на  Славия. Радослав Димитров не успя да избие топката и тя стигна до Абел Анисе, който бе оставен непокрит на точката на дузпата и вкара за 1:0.

 

67 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! Спас Делев! Мартин Камбуров центрира в пеналта, където Спас  Делев с летящ плонж вкара за втори път топката във вратата на Георги Петков. Така ЦСКА си решава мача само в рамките на две минути, след като цял мач се скъса да пропуска. 

 

76 - Петър Димитров стреля от границата на наказателното поле на ЦСКА, но над напречната греда на вратата на Черни и така Славия отново не можа да отбележи попадение.

 

82 - Резервата в този мач Антонио Ливраменто подаде към Петър Димитров, който стреля, но Черни изби топката в корнер.

 

83 - ГОООЛ ЗА СЛАВИЯ! След центриране от корнер, Иван Бандаловски изчисти лошо и топката попадна в юношата на "червените" Янко Сандански, който разстреля Черни и върна интригата в мача.

 

КРАЙ НА МАЧА

 

СТАТИСТИКА

Мач от 23-ия кръг на "А" група

Начало: 15:45 часа

 

ЦСКА - СЛАВИЯ 2:1

1:0 Абел Анисе 66

2:0 Спас Делев 67

2:1 Янко Сандански 83

 

ЦСКА: 12. Черни, 11. Бандаловски (к), 21. Василев, 25. Грънчов, 24. Стоянов, 8. Саша, 17. Анисе, 99. Присо (68 - 10. Сержиньо), 7. Делев, 9. Марсиньо (77 - 20. Христов), 23. Платини (61 - 22. Камбуров)

Резерви: 85. Стойчев, 6. Крачунов, 10. Сержиньо, 18. Чочев, 20. Христов, 22. Камбуров, 70. Варела

Треньор: Милен Радуканов

 

СЛАВИЯ: 1. Петков (к), 18. Филипов, 22. Генев, 6. Златков, 20. Р. Димитров, 8. Янков (80 - 35. Ливраменто), 14. Сандански, 77. Лазаров (51 - 33. Г. Иванов), 7. Мацуй (68 - 21. Дяков), 88. П. Димитров, 9. Антонов

Резерви: 99. Ив. Иванов, 3. Желев, 10. Попара, 21. Дяков, 24. Георгиев, 33. Г. Иванов, 35. Ливраменто

Треньор: Велислав Вуцов

 

СЪДИЯ: Радан Мирянов

Жълти картони: Присо (ЦСКА); Лазаров, П. Димитров (Славия)

Червени картони: няма

 

СТАДИОН: "Българска армия", София