Треньори на Реал Мадрид ще обменят опит с колегите си от Черноморец и Нефтохимик

Спорт

24-04-2013, 15:27

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Гостите от Испания споделиха още, че Бургас е първия град в България, който ще приеме деца за такъв лагер

По време на обучението на млади таланти, което ще се проведе в Бургас през месец август, със съдействието на кмета на Бургас ще бъде инициирана среща между треньорите от Кралския клуб, които водят подготовката на децата и техните колеги от професионалните клубове на града - Черноморец и Нефтохимик. Нещо повече бургаски специалисти ще могат да наблюдават част от тренировките, които ще проведат специалистите на Белия балет с деца от Бургас и страната.

Гостите ще имат възможност да наберат таланти от 7 до 17 години, които ще преминат през специален етап на обучение. Таксата за участие на едно дете е 500 Евро, като по предложение на кмета на Бургас, децата – сираци с футболни умения от града ни ще бъдат обучавани безплатно. Само за сравнение таксите на лагерите, които провежда Реал в другите европейски страни са двойно по-високи. Малките футболисти ще получат екипировка от испанския гранд, с която ще водят заниманията си. За целта ще бъдат използвани кампуса край Сарафово и спортните комплекси в града, като група от специалисти ще направи специална инспекция за местата, където ще се тренира. Освен със спорт децата ще преминат и различни теоретични обучения, които според испанските гости са много важни за тяхното бъдещо развитие.

Лагерът ще се проведе в хотел Парк, който е избран заради отличната си локация. Гостите от Испания споделиха още, че Бургас е първия град в България, който ще приеме деца за такъв лагер. Очаква се интерес към него да бъде проявен и в него да се включат освен деца от цяла България и от съседните Турция, Гърция и Румъния.