Стара Загора се включва на Цветница в кампанията за безвъзмездно и доброволно кръводаряване

Животът

27-04-2013, 12:06

Снимка:

darikruv.com

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Кръв можете да дарите на 28 април в сградата на РЦТХ

Все повече областни градове се включват в кампанията за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на 28 април – Цветница. Акцията е част от тазгодишната Пролетна кампания за насърчаване на доброволното кръводаряване, която се провежда под надслов "Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си".

Инициативата е традиционна за София, където се провежда вече за десета поредна година, като част от целогодишните дейности за насърчаване на кръводаряването като високохуманен акт.

Организатори на Пролетната национална кампания по кръводаряване са Министерството на здравеопазването, Националният център по трансфузионна хематология и БЧК, с подкрепата на Българската православна църква. За първи път през тази година към софийската инициатива се присъединяват 11 града.

Готовност да проведат кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на 28 април – Цветница, са Смолян, Велико Търново, Видин, Стара Загора, Плевен и Добрич.

Акциите в Стара Загора и Плевен ще се проведат в сградите на РЦТХ от 9.00 часа до изчерпване на желаещите да дарят кръв.