Талантлиада събира малки, големи и още по-големи на великденската си сцена

Мисия Пловдив

02-05-2013, 16:42

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Пловдивските деца са безкрайно талантливи, категорични са организаторите

Даровити изпълнители от всички възрасти ще радват пловдивчани точно на Великден. Plovdivutre.bg е медиен партньор на Великденска Талантлиада, която ще огласи сцената пред община Пловдив от 12,30 часа на 5 май. Пред пловдивчани ще застанат както малчугани от детската градина, така и тийнейджъри и зрели изпълнители с богат опит, разказаха организаторите – Лениела Антонова и Ася Антонова.

Най-възрастният талант е колоритният Любен Петров, първият треньор на Кубрат Пулев и участник в X Factor. Гласовитият боксьор е участвал в различни военни мисии в Афганистан и ЮАР. "В тежките моменти именно музиката го е спасила от емоционални сривове", споделят организаторите.

На сцената ще се качи и челистът от световен ранг Ангел Търпов. Неговият продуцент се е грижел за кариерата на звезди като Алиша Кийс и Мадона. Търпов е имал и общи концерти с двете изпълнителки. Музикантът е син на Кирил Търпов, който оглавяваше за кратко фондация "Пловдив 2019". "Не плащаме хонорар на музикантите, колкото и да са популярни. Всички изпълнители ще пеят безвъзмездно, за да преживеят общ концерт с малките таланти, а и защото са ни приятели", споделят организаторите.

Една част от талантите са възпитаници на школата "Нов музикален център". Тя е дала старт на таланти като Богдана Петрова, финалист в "България търски талант" и Тодор Гаджалов, който спечели 3-то място в "Гласа на България".

На сцената ще се качи ръководителят на школата Жоро Симеонов в дует с 9-годишната Ерика. Ще видим и други популярни детски гласове под Тепетата като Вяра Антонова и Бранимир Бонев. Красотата на родния фолклор ще разкрият ансамбъл "Дилянка".

Пловдивчани ще се насладят не само на хубава музика, но и на изпълнението на "Лешникотрошачката" и малките балеринки от община Стамболийски. Между изпълненията ще има забавни игри с публиката.

За любителите на изобразителното изкуство ще се организира творческо ателие за рисуване. Там малчуганите ще творят великденски яйца. Техните рисунки ще бъдат подредени в нестандартна изложба – ще бъдат закачени на въже покрай тревната площ пред общината.

Пред сцената на голямо картонено великденско яйце, близо 1,80 метра, пловдивчани ще могат да напишат великденските си послания към близки и непознати. "Вярваме, че добрата енергия трябва да се увеличава", убедени са Лениела и Ася.

"Пловдивските деца са безкрайно талантливи и всяка година сякаш докоснатите от Бога стават все повече", казва Ася, която от 13 години води предаване за таланти в ПОТВ. Проблемът идва от това, че у нас няма продуценти, импресариа, които да поемат развитието на малките звезди, както се случва в по-развитите страни.

Големите музикални формати, които се излъчват по националните телевизии, правят участниците си звезди за един ден. Продуцентите им печелят от телевизионните реклами, от СМС-сите на зрителите. Накрая победителите подписват унищожителен договор и така приключва всичко, споделя още тя.

След голям празник с деца, обикновено настъпва хаос от пластмасови отпадъци. Именно за това "Талантлиада" има своя еко момент. Близо до сцената ще бъдат разположени симпатични картонени разноцветни кошове – за разделно изхвърляне на боклуците.

Събитието се организира с подкрепата на община Пловдив. Организаторите благодарят специално на отделите "Спорт, младежки дейности и социална политика" и "Култура".