Оръжейното лоби в САЩ се бори за оръжията си със зъби и нокти

На годишата конференция присъстваха 70 000 членове

Американското оръжейно лоби - Националната оръжейна асоциация приключи днес тридневната си годишна конференция, състояща се в град Хюстън, в щата Тексас.

На нея присъстваха 70 000 членове. Конференцията бе съпътствана и с оръжейно изложение, на което 550 производители представиха стоката си.

На тазгодишното събиране лобито се опита да изтъкне, че не само мъжете се въоръжават в САЩ, но и жените и следователно представителките на нежния пол също се противопоставят на мерките за ограничаване на оръжейния контрол, които правителството се опита да прокара.

Въпросните промени щяха да предвиждат по-задълбочени проверки на хората, които си купуват оръжия по интернет и в магазините. Сенатът обаче миналия месец блокира идеята.

Две допитвания на общественото мнение пред последните месеци показаха, че между 86 и 88% от американците подкрепят идеята за по-задълбочени проверки на хората, които си купуват оръжие. 59% от американците с недоволни, че законовите промени в тази насока не са минали през Сената.