ЦСКА запази третото място с успех 3:1 в Монтана

Делев с два гола, Камбуров също бележи, Апостол Попов обърка вратите

ЦСКА ще запази третото си място и след 26-ия кръг на "А" група, след като победи с 3:1 като гост последния във временното класиране - Монтана. "Червените" вече имат 54 точки, с 4 повече от Ботев Пловдив, който е с мач по-малко. Днес Спас Делев избухна с два гола, Апостол Попов сгреши и отбеляза в собствената си врата, а Мартин Камбуров реши двубоя в полза на 31-кратния шампион на България. Ето как се разви срещата на стадион "Огоста":


НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

12 - Първият удар в една от двете врати идва чак в тази минута и е в полза на ЦСКА. Бразилецът Марсиньо стреля от 15 метра, но право в ръцете на стража на Монтана Цветковски.


15 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! Спас Делев бележи след рикошет в защитник на Монтана. Нападателят на ЦСКА бе на ръба на засадата, останаха съмнения, че при подаването той е бил зад отбраната на домакините. Делев би от близко растояние и нямаше проблем да открие резултата. 

 

21 - Шоколаров от Монтана падна в наказателното поле на ЦСКА, след като се сбута с Анисе, иска дузпа, но такава правилно не бе отсъдена.

 

25 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! Спас Делев бе изведен добре от Мишел Платини, проби между Личков и Илиев, излезе очи в очи с Цветковски и го преодоля от границата на наказателното поле с хубав прехвърлящ изстрел. 

 

32 - Даниeл Младенов засече топката на границата на наказателното поле на ЦСКА, но ударът му бе спасен от Томас Черни.

 

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

 

51 - ГОООЛ ЗА МОНАТАНА! Защитникът на ЦСКА Апостол Попов, който е в доста лоша форма, отново разочарова. След центриране в пеналта на ЦСКА, той си вкара автогол и върна интригата в двубоя.

 

56 - Мишел Платини най-накрая показа с нещо, че е на терена. Нападателят отправи удар с глава към вратата на Монтана, но той бе доста слаб и не затрудни Цветковски.

 

67 - Личков центрира в пеналта от пряк-свободен удар към Венци Иванов, който игра с глава, но не успя да отправи точен удар във вратата на Черни. 

 

73 - Греда на Монтана! След опит за центриране топката се отби в крака на бранител на ЦСКА и кацна на напречната греда. ЦСКА извади късмет тук.

 

74 - Нова отлична възможност за домакините. Центриране на Иванов отдясно, топката стигна до Мичев. При слабия му удар топката за малко не бе отклонена от Мирасема в мрежата на ЦСКА. 


89 - ГОООЛ ЗА ЦСКА!Мартин Камбуров бе изведен на ръба на засадата срещу Цветковски, напредна мощно, влезе в наказателното поле, след което от точката на дузпата реализира третия си гол за ЦСКА и реши мача в Монтана. 

 

КРАЙ НА МАЧА

 

СТАТИСТИКА

Мач от 26-ия кръг на "А" група

Начало: 15:30 часа


МОНТАНА - ЦСКА 1:3

0:1 Спас Делев 15

0:2 Спас Делев 25

1:2 Апостол Попов 51-автогол

1:3 Мартин Камбуров 89

 

МОНТАНА: 12. Цветковски, 17. Пашов, 3. Михов, 5. Сечков, 14. Личков, 8. Илиев (к), 16. Мичев, 18. Шоколаров (59 - 27. Мирасема), 19. В. Иванов, 11. Младенов (68 - 21. Брахими), 22. Костадинов

Резерви: 1. Хр. Иванов, 9. Златинов, 13. Гайтанов, 21. Брахими, 27. Мирасема, 26. Станев

Треньор: Георги Станков


ЦСКА: 12. Черни, 11. Бандаловски (к), 6. Крачунов, 19. Ап. Попов, 8. Саша, 18. Чочев, 17. Анисе, 10. Сержиньо, 7. Делев (90 - 70. Варела), 9. Марсиньо (78 - 21. Василев), 23. Платини (70 - 22. Камбуров)

Резерви: 85. Стойчев, 15. Йовчев, 20. Христов, 21. Василев, 22. Камбуров, 30. В. Попов, 70. Варела

Треньор: Милен Радуканов

 

СЪДИЯ: Вихрен Манев

Жълти картони: Мичев (Монтана); Бандаловски, Василев (ЦСКА)

Червени картони: няма


СТАДИОН: "Огоста", Монтана