19 май ще е "Денят на Стилиян Петров", решиха феновете на Вила

Спорт

08-05-2013, 14:50

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

В мача срещу Уигън всички ще носят фланелки на Вила, Селтик и България

Феновете на Астън Вила продължават с пълна сила феноменалната си подкрепа към капитана Стилиян Петров, който е близо до възстановяване от тежка левкемия, пише Sportline.bg.

Те планират 19 май да се превърне в "Денят на Стан", съобщава birminghammail.co.uk. В деня на последния мач за сезона на техния тим срещу Уигън привържениците приканват всичките 3000 щастливци, които ще се сдобият с билет за мача, да са облечени във фланелки на Вила, Селтик или България заради Стенли. Тениска с надпис "Подкрепете Стан" също е подходяща за целта.

Бирмингамци искат още веднъж да изразят подкрепата си към капитана, който мъжки се бори повече от година с коварната болест. Организаторът на събитието споделя, че се обмисля и направата на знамена и банери с надпис "Петров 19", както и маски с лика на 33-годишния халф.

"Футболният свят е зад Стан, откакто бе диагностициран, заяви организаторът на събитието - 22-годишният Люк. - Сега, когато Стан е в ремисия, това би било една фантастична почит и жест към нашия велик капитан - да има изцяло посветен на него ден. Феновете го уважават толкова много за битката, която води. Всички сме свидетели, че той е боец на терена, но това очевидно показва и духа му в личния живот. Той никога не изглеждаше да се отказва. Това не е стилът на Стан.