Ще се закълна и веднага искам сваляне на имунитета ми, заяви Цветанов

Политика

16-05-2013, 13:48

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Нямаме нищо общо с печатницата в Костинброд, кълнат се Борисов и Цветанов

Цветан Цветанов няма да бъде част от евентуалния бъдещ кабинет на малцинството, който ще предложи ГЕРБ, заяви Бойко Борисов.

Самият Цветанов внесе повече яснота около бъдещето си.

"Знаете, че цялата кампания мина по сценарий с атаки към нас. Бях викан многократно в прокуратурата по време на кампания. Никога няма да се възползвам от имунитета си. В момента в който се закълна като депутат от Благоевград, ще внеса искане за сваляне на моя имунитет. За да няма спекулации и репресивно отношение към мен и към партията ГЕРБ", заяви Цветан Цветанов.

Той е категоричен, че никога не е познавал собственика на печатницата в Костинброд и както той, така и ГЕРБ никога не са били част от цялата процедура по печатане на бюлетините.

По тази тема взе отношение и лидерът на партията.

"Господ ми е свидетел, че нямаме нищо общо с тази печатница. Нещо повече, ако има нови избори, ще забравя всеки, който по някакъв начин е свързан с ГЕРБ, да не участва в каквито и да е поръчки. В следващите избори трябва да се избегнат тези конфликти на интереси, защото няма как протоколите да се печатат при кандидат за депутат от БСП, а бюлетините – при някого, който аз не познава. Служебното правителство има ангажимент към провеждане на изборите", каза Бойко Борисов.