Елица и Стунджи искат подкрепа от българите в чужбина (ВИДЕО)

БГ Музика

16-05-2013, 16:00

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Двамата излизат тази вечер на Евровизия

Българските представители на Евровизия Елица и Стоян излизат днес в решителния за България втори полуфинал. След него ще се определят и последните 10 изпълнения, които ще продължат до финала в събота.

За целта след изпълнението на последната по ред песен, линиите за гласуване ще са отворени за гласовете на телевизионните зрители от участващите в полуфинала държави, а именно Латвия, Македония, Азербайджан, Финландия, Малта, България, Исландия, Гърция, Израел, Армения, Унгария, Норвегия, Албания, Грузия, Швейцария и Румъния. Този списък се допълва още от Испания, Франция и Германия.

България може да гласува в този полуфинал, но не и за нашата собствена песен. Това е причината българските участници Елица и Стоян да призоват всички българи в чужбина да ги подкрепят в опита им да класират страната ни отново на финала.

"Когато приехме предизвикателството, го направихме с голяма отговорност и желание да представим на широката европейска аудитория магията на българския фолклор и на всичко, което ни отличава и прави специални като народ. Сега се надяваме всички българи по света да ни подкрепят отново, защото във времена, когато толкова много неща ни разделят, ролята на музиката е да ни обединява. Ние трябва да се гордеем от нашата музика и ритми, да ги показваме и да градим различен облик на нашата страна. "Евровизия" е едно от местата, където това може да се случи", заявиха преди днешното си изпитание Елица и Стоян.

Вторият полуфинал започва от 22:00 българско време, а подробности как да гласуват българите за страната ни, ако се намират в чужбина, могат да открият на официалния сайт на БНТ за "Евровизия" - eurovision.bnt.bg.