Очаквам сценарий на БСП и ДПС с няколко депутата на Атака, прозря Борисов

Политика

17-05-2013, 11:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Колкото по-бързо ново НС, толкова по-добре, обяви той след срещата с президента

Казах на президента каквато дата за първото събиране на НС изберат останалите политически партии, с такава ще се съгласим и ние. Колкото по-бързо, толкова по-добре. За датата, която предложат другите политически лидери, ще се съгласим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултацията при президента Росен Плевнелиев.

Безспорно е ясно, че след като втората, третата и четвъртата политическа сила не искат касиране на изборите, това значи, че те по безспорен начин признават нашата победа и че служебното правителство си е свършило работата и е провело честни избори, подчерта Борисов.

С вчерашните бързи реакции им благодаря, че признаха нашата заслужена победа, от казаното от тях правя извод, че ДПС губи с 200 000, а БСП качва с 200 000. Предупреждавах, че контролираният вот на ДПС ще отиде при БСП, за да стане първа политическа сила.

Предполагам, че сценарият, който ще изиграят е няколко депутати от Атака да напуснат, да гласуват за тях, а щом толкова искат да направят със 120 души правителство, означава, че те са се разбрали с Атака. Когато имаш 120 депутати срещу 120 депутати във всички случаи това не може да е стабилно управление. Затова съм убеден, че при нови избори ще влязат и други малки партии, това са доста гласове, посочи Борисов. Той не се призна за изолиран, тъй като представлява гласовете на един милион избиратели.

Когато ни се връчи мандат, ние сме длъжни да предложим кабинет. Хората в център дясно и всички граждани трябва да видят какъв кабинет съм предложил. Най-тежкото е коалиция БСП, ДПС, Атака, тя е по-лоша от НДСВ, БСП и ДПС, подчерта Борисов.

Готови сме да бъдем и опозиционна партия, добави той.