Пресяват пясъка за Тарантино и компания

Бургас Лайф

19-05-2013, 10:00

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Холивудски звезди и американски президенти в Бургас

Вече двама са познали кой е известният нашенец, който ще бъде изваян от пясък

Започна специалната обработка на материала, от който ще бъдат изваяни фигурите в тазгодишния Фестивал на пясъчните скулптури.

Пясъкът се пресява и се смесва с глинеста съставка, която осигурява по-голяма здравина. След направата на фигурите те се измазват допълнително с лепило и така остават цели чак до есента, съобщиха от местната администрация.

"Припомняме ви, че умишлено не съобщихме кого ще изобразява това лято една от фигуралните композиции. Тя ще е посветена на успял българин, който е сред най-добрите в света в онова, с което се занимава, напоследък му се налага да живее повече в чужбина, отколкото у нас.

Тези от вас, които познаят неговото име, ще получат 4 безплатни пропуска за пясъчния фестивал, които могат да използват сами или да дават на свои познати", казаха от общината.

Пропуските са за многократна употреба и ще важат за цялото лято. Своите предположения можете да изпращате до 15 юли на адрес: media@burgas.bg Досега двама са успели да познаят верния отговор.

Както Burgasutre писа под бургаското слънце цяло лято ще се препичат величия като култовият режисьор Куентин Тарантино, мега звездата Лейди Гага, Бийтълс, Лучано Павароти, Рей Чарлс и Луис Армстронг. Кой още ще изкара топлите месеци в Бургас виж тук