Миков: Новият кабинет трябва да направи ревизия на бюджета

Политика

19-05-2013, 16:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кабинетът на БСП - експертно-политически

Има скрити резерви в мравуняка, към които трябва да се погледне, заяви социалистът

Политическата отговорност за състоянието на България днес е на ГЕРБ. Мерките, които трябва да се вземат са от спешен порядък.

Това каза Михаил Миков от БСП в интервю за БНР.

Трябва да се спре безработицата, тази безпътица, отчаянието пред хората, каза той. По думите му, новият кабинет трябва да направи категорична ревизия на бюджета.

Миков заяви, че програмата на социалистите съдържа план за това как държавата да ускори забавените плащания към бизнеса. Той напомни, че до момента ГЕРБ е прокарвала крайно дясна политика, която е блокирала плащанията и резултатите са налице.

Има скрити резерви в мравуняка, към които трябва да се погледне. България трябва да се върне към нормалността на инвестиционния климат. Ние имаме категорична воля да отпушим плащанията в реалната икономика, увери михаил Миков.

Социалистът потвърди, че за съставянето на правителство БСП ще проведе консултации и с партиите извън парламента, като най – вероятно те ще започнат в понеделник.

На въпрос дали кабинетът ще бъде политико – експертен или само експертен, Миков отговори, че въпросът не трябва да се политизира повече.