Синдикатите на ВМЗ-Сопот пишат до Орешарски, искат да знаят бъдещето на завода

Животът

30-05-2013, 11:36

Снимка:

bnr.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От оздравителните мерки, които бяха набелязани, само съкращенията са се случили

Синдикатите във ВМЗ-Сопот настояват за среща с новия министър-председател Пламен Орешарски и министъра на икономиката Драгомир Стойнев. Те искат да чуят вижданията и намеренията на новия кабинет относно бъдещето на завода, съобщи Иванка Иванова от КНСБ във ВМЗ, предава Радио Пловдив.

Веднага след като парламентът избра новото правителство на България, двата синдиката са изпратили писмо до кабинета. В него те настояват за спешна намеса от страна на правителството за излизане на ВМЗ от тежката ситуация, в която продължава да бъде. Очакваме реакция за среща и настояваме за нея, тъй като тази агония не може да продължава безкрай, каза Иванова. По думите й, ситуацията във ВМЗ е обезпокоителна, не се работи, няма плащания. Въпреки съкращенията на толкова много хора, близо 900 души, ситуацията не се оправя.

На практика от оздравителните мерки, които бяха набелязани, само съкращенията са се случили, каза Иванова. В момента има някакви договори, но те не са достатъчни, за да се натовари напълно персоналът. В момента на служителите на ВМЗ-Сопот се дължи част от заплатата за февруари, заплата за април и аванс за май.