Цената на тока няма да се вдига, категоричен е Райков

Проверка разкрила, че в енергийния сектор има резерв от 240 млн. лв

"Разработена беше нова система на ценообразуване от ДКЕВР, която гарантира запазване на цената на електроенергията."
 Това заяви Марин Райков, министър-председател и министър на външните работи в служебното правителство (13 март - 29 май 2013 г.).
"Направен беше анализ на сектора енергетика. Днес имаме всички необходими оценки – благодарение на нашите европейски партньори и на колегите от Световната банка", обясни Райков. "Проверките разкриха резерв от близо 240 млн. лв." добави още той. По думите му това означава, че не е необходимо повишаване на цените от 1 юли. "Бяха предприети съответните мерки за енергийния пазар, защита за най-уязвимите", похвали се още служебният премиер.

Райков обясни, че иска да отчете успехите на служебното правителство пред президента, който до е назначил, и пред обществото. Сред тях Марин Райков открой свиването на безработицата с над 1%, липсата на масови демонстрации, запазването на темповете на изпълнение на инфраструктурните проекти.
"До края на юни ще бъде завършена магистрала "Тракия". Други важни обекти ще бъдат готови в следващите два месеца", посочи той. Служебният премиер се похвали още че проектът Дунав мост 2 е бил под въпрос до преди една седмица, но вече не е.
По думите му служебното правителсто е възстановило диалога със социалните партньори и чувството за солидарност.