Йордан Йовчев прави първа копка на фитнес площадка в Стара Загора

Новините

05-06-2013, 07:31

Автор:

boshnakova

Всичко от Автора

Срокът за изпълнение е 40 работни дни

На 5 юни в 17.00 ч. ще бъде направена церемония по полагане на първа копка за изграждане на фитнес площадка на открито зад Централна поща в Стара Загора. В церемонията ще участват заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Предвижда се още строителство на футболно игрище с трибуни и детски кът.

Стойността на проекта е 239 000 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение 40 работни дни, след подписване на Акт Образец 2. Изпълнител е Обединение "Спортна Стара Загора“. Обектът е включен в инвестиционната програма на Община Стара Загора.

В северната част на обекта има съществуваща детска площадка. Предвижда се демонтаж на съществуващите съоръжения и монтиране на нови люлки, клатушки, детски фитнес уред и комбинирано детско съоръжение.

Фитнес площадката с 5 уреда ще бъде оформена от източната част на терена. В южната част на обекта ще се разположи спортно игрище с изкуствена трева и площадка за стрийт фитнес. Игрището ще бъде с ограда с височина 6 м, а в близост до него ще се монтира трибуна за 250 човека. Фитнес площадката ще се покрие с каучукови ударопоглъщащи плочи, а в съществуващия пясъчник ще се оформят зелени площи. Предвижда се и ремонт на съществуващите пейки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен