Поредна инвестиция за образованието в Каварна

Мисия Каварна

05-06-2013, 12:00

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Йордан Йовчев откри спортни площадки в две училища

С площадка на открито с уреди за спортна гимнастика се сдобиха двете каварненски училища ОУ „Йордан Йовков” и СОУ „Стефан Караджа”. Съоръжението е поредното дарение от страна на AES Geo Energy и възлиза на стойност 20 хиляди лева. Идеята за неговата направа е на заместник-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев и Цветан Георгиев – експерт към същото министерство.
Лентата на новата придобивка прерязаха днес заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев, кметът на община Каварна Цонко Цонев, Марк Торнило - вокалистът на група Accept и изпълнителният директор на фирмата-инвеститор Благовест Начев.
Това е поредното дарение от страна на AES Geo Energy към община Каварна. По линия на публично-частно партньорство бяха закупени интерактивни дъски за три каварненски училища, изградена бяха площадка с външни фитнес уреди и стена за скално катерене, а за нуждите на МБАЛ-Каварна бе закупен дигитален рентгенов апарат.
AES Geo Energy е един от крупните инвеститори на територията на общината. Американската корпорация притежава един от най-големите ветроенергийни паркове в България „Свети Никола” с мощност 156 мегавата.