Главчев съзрял от балкона гласуване с чужди карти...

Политика

06-06-2013, 12:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Миков отрича, не е сезиран с подобна информация

Много малко време ни трябваше, за да станем свидетели на най-позорното нещо в българския парламент - гласуването с чужди карти. От балкона се видя, че има хора, които гласуват с чужди карти. Това каза на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. Той заяви, че тъй като кворумът е много висок - 99 души, "колегите от т.нар. управление ще имат доста проблеми."

"Неслучайно се чуват гласове, че би било нарушение на човешки права, ако се използва биометрия, но същите тези хора, които говорят за нарушение на човешки права, според мен имат международни паспорти и е интересно как приемат да им се нарушават човешките права, като пътуват в чужбина? На още доста неща ще ставаме свидетели в този измислен вид на парламента, който не отговаря на интересите и очакванията в обществото. Ние наистина няма да участваме в гласувания от подобен род. Ние ще участваме в гласуване, което е свързано с дневния ред на хората, когато се отнася за техните доходи", добави Главчев.

Председателят на парламента Михаил Миков пък заяви, че до момента не е сезиран с информация за гласуване с чужди карти. "Вие сте тук, наблюдавайте пленарната зала", заяви той пред журналистите.

От ГЕРБ искат да не се структурира парламентът, в същото време всички получават заплати, подчерта Миков. "Те просто искат парламентът да не се структурира и да не започне нормалната си работа. Тук става въпрос за политически акт на деструкция и разбиване на парламента", допълни той.
На въпрос - защо е толерирал поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров в пленарна зала, Миков заяви: "Кой е толерирал Волен Сидеров? Вие изпадате във внушенията на Борисов. Беше направена забележка. Такъв тип поведение много често се случва и когато самите народни представители не могат да сдържат поведението си."