Свински опашки затягат чувалите с бюлетини

Мисия Варна

11-06-2013, 13:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Уточняват съставите на секционните избирателни комисии до четвъртък

Със свински опашки, вместо с канап да се завързват чувалите с бюлетини за предстоящия кметски вот във Варна - това поиска Димитър Чутурков от БСП. По думите му на предишните избори, поради недостатъчно добро захващане е имало проблем с пренасянето на повече бюлетини. 

Днес в община Варна трябваше да се проведат консултации за съставите на секционните избирателни комисии в частичното гласуване на 30 юни. В уговорения от временния кмет на Варна Богдан Караденчев час обаче се явиха само част от представителите на поканените партии. Тъй като в зала "Варна" на общината имаше представители само на ГЕРБ, ДСБ и Коалиция за България, регистрирането на комисиите ще стане в срок до четвъртък като се викат по служебен порядък останалите - от ДПС, "Атака", СДС, РЗС и НДСВ.

Комисиите, съставите на които трябваше да бъдат уточнени днес се съставят по чл. 242, ал. 7 от Изборния кодекс. Те ще са пет за всеки район в рамките на града, като всяка ще се състои от по седем членове. Комисиите отговарят за контрола на бюлетините и изборните книжа. Очаква се печатането на документите за вота трябва да започне след 12 юни.