Кубрат Пулев ще прави компания на Тарантино и Айнщайн до морето

Четирима успяха да познаят, че Кобрата е успелият българин и спечелиха пропуски с неограничен достъп до феста

Кубрат Пулев се оказа известният нашенец, който цяло лято ще събира тен на метри от бургаското море. Шампионът по бокс ще прави компания на пясъчните Тарантино, Айнщайн и куп знаменитости от различни сфери, които ще гостуват на града по време на традиционния вече Фестивал на пясъчните фигури.

Десетки бургазлии и гости на града изпратиха своите предложения в опит да познаят кой известен българин ще бъде изваян от пясък и ще прекара лятото си на "Алея на славата". "Четирима са късметлиите познали верния отговор. Това ще бъде шампионът от професионалния боксов ринг Кубрат Пулев, по-известен още като Кобрата. Позналите верния отговор ще се сдобият с безплатни пропуски за неограничен достъп до Пясъчния град", съобщиха от местната администрация.

Кубрат Пулев е европейски шампион по бокс и носител на Интерконтиненталната титла в тежка категория през 2011 г. От 2009 г. е в професионалния бокс, печели европейската титла на Европейския боксов съюз в тежка категория. В тежък двубой побеждава боксьора Александър Устинов и защитава двете си титли. Тогава получава и шанса да се изправи срещу световния шампион Владимир Кличко през 2013 година.

Сред предположенията се откроиха имената на любимите спортисти Григор Димитров, Христо Стойчков, Йордан Йовчев, Димитър Бербатов и виртуозния цигулар Васко Василев.

Шестото издание на фестивала има амбицията да се превърне в най-атрактивния до сега.Тази година ще бъде изградена и най-високата фигура с над 8 метра височина. Скулптурите няма да приличат на паметници, а ще представляват интересни композиции, провокиращи въображението и подчертаващи онова, с което е известен прототипът.

За амбициозното ново издание са осигурени допълнително 300 тона пясък. Всички автори са вече в Бургас и творят звездните фигури.

Пясъчният Кубрат Пулев ще посреща всички посетители под откритото небе на Бургас от първата седмица на юли до края на сезона, а холивудският блясък ще се допълва от редицата емблематични личности от световната история - гениалните учени и новатори Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, Исак Нютон, Стив Джобс - велики хора на изкуството - Леонардо да Винчи, Салвадор Дали; смелите изследователи на непознатото Христофор Колумб и Юрий Гагарин; музикалните звезди Бийтълс, Лучано Павароти, Лейди Гага, Рей Чарлс и Луис Армстронг. Отделен е кът за велики личности от българската история, където един до друг ще застанат кановете Аспарух и Крум, цар Симеон и светите братя Кирил и Методий.

Пясъчният фестивал се организира от Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година.