Любо Пенев: Вкараха ме във филм, който дори не съм гледал

Спорт

20-06-2013, 08:44

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Като зрител следя какво се поднася чрез медиите, заяви националният селекционер

"Хубав филм, който не съм гледал, но четох, че са ми дали роля в него!" Това каза специално за вестник "Труд" селекционерът на националите Любо Пенев по повод информациите, че ще става старши треньор в ЦСКА, а Христо Стоичков - президент. “Гледам като зрител какво се поднася чрез медиите и мога да кажа - трилърът е сериозен - продължи Пенев. - Това на шега, разбира се. Сериозно - не знам откъде се появи информацията, че ставам треньор на ЦСКА. Тя звучи така убедително, че все едно вече водя тренировките. Засега абсолютно никой не е говорил с мен на тази тема. Колкото до нов проект за ЦСКА - да, той е необходим и съм го казал още в края миналия век. Идеята е интересна. За футбола ни като цяло ще е добре, ако големите клубове са наистина в сериозни ръце.”

Новият ден “Х” така и не се случи поне до снощи до 20 ч. Но оптимистите се надяваха, че по наложена от Димитър Борисов и Иво Иванов традиция в ЦСКА истинските решения за клуба се вземат около полунощ. Горе-долу по това време във вторник се появиха информации, че Христо Стоичков ще стане собственик и президент на нов клуб, който ще е обединение между ЦСКА и “Нефтохимик”. От Бургас стартираха изказвания с потвърждение за преговори и завършиха: “Сделка няма да има!”

Вземе ли ЦСКА лизенза на друг клуб, губи мястото си в Лига Европа. “Ботев” (Пд) чака за своя еврошанс, но възможността УЕФА да допусне нов участник в последния момент е нищожна.