Разцепление на ГЕРБ е невъзможно, категоричен е Цветанов

Искам да защитя всички структури на ГЕРБ от тиражираната информация, заяви той

ГЕРБ няма как да се разцепи, защото ГЕРБ има своя политически партиен живот и всички промени, които стават на общинско ниво, са на база обществени очаквания, на база партийни очаквания. Това заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

Изказването му бе провокирано от напрежението в областните структури на ГЕРБ, което води до логичния въпрос - възможно ли е да се разцепи партията?

"Искам да защитя всички структури на ГЕРБ, на всички областни, общински съветници и кметове, защото в момента се тиражира информация, че нещо е станало преди две години. Преди две години бяха президентските и местните избори, и когато се обсъждаха кандидатурите за кметове, за всеки един избор ние сме правили освен общински събрания за номинации на кандидатите", посочи още Цветанов.

Попитан дали трябва да се разхлаби влиянието на личности в ГЕРБ като фигурата на Искра Фидосова, Цветанов обясни:

"Искра Фидосова, Цветомир Паунов, това са хора, които са от самото начало в партията. Това са хората, които участват в целия организационен живот на партията, който минава през съответните документи и регистрации за общински и местни избори, и за това трябва да има една добра стиковка, която е ставала със съгласието на лидера на партията Бойко Борисов".