Ало измамник поиска над 40 хил. лв., да покрие катастрофа с жертва

"Василев", както се представил мъжът, успял да вземе 1800 евро и 350 лв.

41 хил. лв. поискал мним служител на МВР, за да покрие катастрофа с жертва. Това се случило около 12 часа вчера. Пред униформени поредната жертва на алоизмамници, 67-годишна айтозлийка, обяснила, че на домашния й телефон я потърсил непознат мъж, който се представил за "Василев". Той й казал, че е служител на МВР и й заявил че синът й е блъснал дете в Айтос, което починало.

За да не се води дело и близките на детето да нямат претенции "Василев" поискал сумата от 41 000 лева. Жената събрала сумата от 1 800 евро и 350 лева, които по-късно предала на непознат мъж. Половин час по-късно обаче айтозлийката установила, че е жертва на измама и подала сигнал.

63-годишен мъж също попадна в капана на нагли измамници. Това станало около 16 часа в к-с "Славейков". Бургазлията разказал, че на домашния си телефон получил обаждане от мъж, представил се за "следовател Димитров - служител в Първо Районно управление "Полиция"- Бургас", който му заявил че жена му с автомобила си блъснала дете на пешеходна пътека.

"Следователят" заявил, че детето починало и че в районното имало прокурор, който задържал жена му. За освобождаването й под гаранция била необходима сумата от 5 000 лева. Бургазлията отишъл до банката и изтеглил сумата от 2 764 лева, които предал на непознат мъж, дошъл от името на мнимия следовател.