Наско Узунов пази като лъв, общинари паднаха от журналисти след дузпи (СНИМКИ)

Спорт

06-07-2013, 13:48

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стоичков награждава утре победителите във футболен турнир за аматьори

Регионалният полуфинал на известен футболен турнир за аматьори започна днес на Градския стадион „Пловдив“. Старта дадоха изтъкнатият бивш съдия Атанас Узунов, легендата на Ботев Петър Зехтински и заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков.

Те се качиха на сцената заедно с организаторите и водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев.

Общо 163 отбора от региона се записаха за участие в тазгодишното издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България, а единствено шампионите от миналата година – ВипДент, не играха в квалификационната фаза и очакваха съперниците си директно на регионалния полуфинал.

След предварителните битки в средата на юни, напред се класираха точно 31 отбора, които заедно с шампионите ще спорят днес и утре за първите две места и мечтаните квоти по пътя към голямата награда - футболното пътуване до стадион Маракана в Рио де Жанейро, което очаква най-добрия отбор на България в тазгодишното издание на състезанието.

В специален демонстративен мач за старта на турнира традиционното за региона дерби между журналисти и общинари предложи много емоции и голове, а след 1:1 в редовното време победителят трябваше да бъде определен с дузпи. Сборният отбор на журналистите откри още с първата си атака, а няколко минути по-късно общинарите изравниха.

При наказателните удари представителите на медиите бяха по-точни и се наложиха с крайното 8:7, въпреки че в редиците на общинарите личаха имената на официалните гости – Петър Зехтински и Георги Титюков и топрефера Атанас Узунов, който дори застана на вратата на своя отбор и се отличи с няколко добри спасявания.

Кулминацията на турнира е утре, когато от 08:30 часа започват директните елиминации, а шампионите ще получат своята купа лично от легендата Христо Стоичков, който е обещал да се включи във втория ден от футболната фиеста на Градския стадион „Пловдив“.