20-годишните ни баскетболистки се справиха с Израел в Албена

Спорт

07-07-2013, 13:58

Снимка:

Борислав Пелтеков, БФБ

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Нашите печелят втори мач поред, днес почиват

Националният отбор на България за жени спечели втора поредна победа на Европейското първенство в дивизия В, което се провежда в Албена, съобщава bgbasket.com. В третия си мач нашите срещнаха тимът на Израел и спечелиха трудно с 69-57. Така българките вече имат 2 успеха и 1 поражение, а в неделя е почивен ден на шампионата. Следващият мач на нашите е в понеделник срещу Румъния отново от 18.15 часа.

След равностойно начало Израел направи серия от 10-0 малко преди края на първата част и дръпна с 8 точки. В последните минути на първата и началото на втората нашите отговориха със същата поредица и взеха аванс, след което играта вървеше кош за кош до почивката. След паузата българките тръгнаха с 6 точки поред и в остатъка от третата част съумяха да държат аванс от 7. В последната част нашите дръпнаха и с 11 точки, но съперникът се доближи до 5 в един момент. Въпреки това българките успяха да удържат победата, а в последните секунди дори увеличиха и разликата.
Нашите не успяха в нито една от 10 стрелби от тройката, докато съперникът имаше 7 от 19. За 2 точки обаче бяхме по-добри с 21 от 46 за 46% срещу 12 от 45 за 27%. В подкошието точките бяха 32 на 10 за България, което допринесе за успеха.
С дабъл дабъл за успеха се отчете Борислава Христова след 19 точки и 11 борби. Добре се включи и Габриела Костова с 15 точки и 6 борби, а по 8 точки вкараха Радостина Димитрова и Ива Костова.