Красен Кралев: Горд съм, че варненци дадоха отпор на купения вот

Мисия Варна

07-07-2013, 22:29

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

При обработени 1/3 протоколи Портних води с близо 3 %

Според него ниската избирателна активност е в рамките на традиционното, когато има частични избори

Резултатите от гласуването показват ясно: варненци дадоха отпор на купения вот. Това заяви в студиото на Дарик радио ПР експертът Красен Кралев. Според него ниската избирателна активност е в рамките на традиционното за страната - навсякъде, където е имало частични кметски избори, са гласували дори под 20%. Изключение прави вотът в столицата, когато при 30% активност за кмет беше избран Бойко Борисов.

"Важна е друга цифра. Тази, която показва, че варненци излязоха и не позволиха купеният вот да реши кой ще управлява града до края на мандата. Вече е ясно, че в ромските секции печели кандидатът на БСП и ДПС Христо Бозов. Макар и с малка активност обаче останалите избиратели не позволиха на тези две партии "да назначат" явен наследник на сваления с протестите през февруари Кирил Йорданов", каза Кралев.

Докато Кралев беше в студиото на Дарик, в ефира на TV 7 той беше обвинен, че с билбордове и плакати, обясняващи, че Христо Бозов е кандидат не само на БСП, но и на ДПС, е играл на етническата струна на избирателите. "Ние само показахме истината, която беше подкрепена и от резултатите: ДПС се опитаха да измамят варненци, като купиха ромския вот в полза на Бозов. Дори и да обърнат резултата през нощта при броенето с изборните хватки, които владеят, ще се знае, че Бозов е циганският кмет", коментира Красен Кралев. 

Според него БСП и ДПС направиха голяма грешка. Купеният цигански вот във Варна още повече ще засили недоверието и омразата към правителството на Орешарски и ще засили протестите в цялата страна".