Вълкът, който два дни се разхожда из София, вече си е вкъщи

Мисия София

09-07-2013, 08:32

Снимка:

"24 часа"

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Животното е участвало в кинопродукциите "Непобедимите" и "Революция Z"

Вълкът Терез , който два дни се разхожда из София, вече си е вкъщи. Това съобщи неговият собственик Стоян Лазаров, цитиран от вестник "24 часа". Преди това екип на 4-то районно управление в София му съобщава, че животното е видяно до магазин "Била" на бул. "България".

"Като излязохме със съпругата ми, вече беше пред вратата ни", допълни Лазаров.
Терез, който има роля в холивудския екшън "Непобедимите 2", "Революция Z" и в три чалга клипа - на Андреа, Галена и Мария, изчезна в неделя по време на разходка в "Мотописта" (жк "Гоце Делчев").

Собственикът му - доцент Стоян Лазаров, е едиственият човек у нас, който намира и дресира животни за киното вече 13 години.

Той се сдобива с вълка преди 2 години. Докато Александра е бременна с Крум, той се обърнал към нея: Хайде да отгледаме и вълк. Така той съобщава на жена си, че при тях ще живее 8-месечният Терез. Породата му е чешки вълчак - примес между немска овчарка и европейски вълк. Първият му собственик е англичанин, който живее в България, но го дава за умъртвяване, защото животното избива всички кокошки, зайци и патици в стопанството. Доцентът спасява живота му, като го осиновява.