Кандидат-изпълнител на проект може да провали изграждането на дом за деца

Мисия Добрич

09-07-2013, 09:58

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Община Добрич спечели дело във ВАС

Върховният административен съд се е произнесъл в полза на Община град Добрич по дело, свързано с изграждането на четири Центъра за настаняване от семеен тип,  съобщи кметът на Добрич Детелина Николова. Делото е образувано по преписка на Комисия за защита на конкуренцията и решението не подлежи на обжалване.
Според решението, комисията правилно е класирала участниците в тръжната процедура за избор на изпълнител по проекта.
Кметът на Добрич Детелина Николов коментира, че по Закон отговорът по делото е трябвало да бъде получен в срок от един месец. На практика отговорът се е забавил повече от 4 месеца и това е период, в който е била спряна работата на общината по проекта. Така Добрич  попадна в групата на рисковите общини от гледна точка на малкото срокове, които остават. Проектът е на стойност 2 886 713лв., срокът за изпълнение е до декември следващата година.
С изграждането на тези центрове ще се предоставят социални услуги от типа отглеждане и възпитаване на деца, лишени от родителска грижа, в среда, близка до семейната.
Капацитетът на четирите центъра е 12+2 деца за всеки. Идеята е в тези така наречени къщички да бъдат изведени деца от Дома „Свети Николай Чудотворец” в село Крушари.
Центровете трябва да бъдат построени в така наречената „Модерна махала”, до ЖК „Дружба”.