Созопол с все по-млади туристи и покрит с безплатен wi-fi

Туризъм

12-07-2013, 15:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Древен созополски водопровод в сбирка на British Museum в Лондон

Гости от цял свят вече запълват базата

Базата в Созопол е вече почти 90 на сто запълнена, похвалиха се от там. След туристическия бум в края на месец юни, когато в старинния град се изсипаха стотици делегати за Конгреса по минно дело, сега следвата втората вълна от туристи. 

Предвид потока от почиващи и екскурзианти от община Созопол вече поставиха 14 камери за видеонаблюдение на ключови места в града, като част от тях успяват да уловят и пътуващите в автомобилите до най-малкия детайл.

Най-добре улавя и заснема детайлите камерата, разположена на входа на града от страната на комплекс "Санта Марина".

За първа година профилът на туристите в Созопол е леко променен, отчитат от общината. Гостите на града пристигат, както за археологически и поклоннически туризъм, но това лято се наблюдават все повече млади хора.

Според общинарите това се дължи основно на активния нощен живот около града, по плажовете в къмпинг зоните, където през юли започват най-горещите партита.

От администрацията вече покриха напълно общинския център с безплатен интернет, която е активен от началото на тази седмица.

Още в първите часове на стартиране на интернет услугата за мрежата се закачили 1 150 потребители. 150 от тях вече втори ден са "залепнали" на компютрите си и ползват безплатната услуга, сочат данните на фирмата доставчик.

"Интересът е много голям, а фактът, че в Созопол - от Стария град до Буджака, туристите могат да ползват безплатния интернет, е част от усилията на общината да създаваме добри условия за отдих и почивка на хилядите туристи", заяви зам. кметът Петя Чапевова.
Според нея цялата система за видеонаблюдение и Wi Fi зони, която е изградена в Созопол е най-новата и иновативна услуга, която се предлага в страната. Проектът е нов и включва изцяло безжично изградени камери с възможност за постоянно надграждане на системата без допълнителни инвестиции.