Пирин и Локо (Сф) се хвърлят за 3 точки на старта

Спорт

20-07-2013, 14:09

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Неврокопчани плашат Кокала със завърнал се към футбола халф

Пирин (ГД) ще търси задължителна победа в първото си домакинство за новия сезон, пише Sportline.bg. За двубоя срещу Локомотив (Сф) в групата на неврокопчани няма да бъдат лекуващият контузия Иван Стоянов, както и наказаният Албин Одза. В нея обаче попадна завърналият се в тима Мартин Газиев. Халфът страдаше от апластична анемия и през октомври миналата година пертърпя трансплантация и вече е готов да се завърне на терена. Другият нов - Николай Николов ще заеме мястото си в защитния вал на неврокопчани. През седмицата представители на Лицензионната комисия на БФС инспектираха за последно стадиона в Гоце Делчев. Заключението от инспекцията е, че със сигурност стадионът получава лиценз и през следващия сезон ще приема противниците си на домашна сцена.

Пирин ще заложи на схема 4-4-1-1. При отсъствието на наказания Одза в нападение се очаква да се изявява Борислав Хазуров. Той ще бъде подпомаган на по-задни позиции от Веселин Марчев.

Треньорският шаб на Локомотив (Сф) няма да може да разчита на трайно контузения Якасонго Джиби, както и на десния бек Жереми Родригес. Въпреки проблемите обаче в Надежда са амбицирани да започнат сезона с победа, за да затвърдят амбициите си за по-предно класиране през тази кампания. За момента треньорският щаб на Локомотив се е отказал от привличането на нов нападател. Причината е, че на трансферния пазар няма подходящи изпълнители.

"Заминаваме с най-доброто за Гоце Делчев. Надявам се да стартираме успешно в първенството срещу Пирин. Подготовката мина добре, но един отбор добива игрови облик най-вече в официални мачове, а не толкова с контроли. При нас финансови проблеми няма и всичко е платено", заяви Кокала преди мача.

Треньорът на Локо (Сф) Емил Велев ще заложи на схема 4-2-3-1. На върха на атаката ще действа Крум Бибишков, а малко зад него ще оперира бразилецът Маркиньос. По крилата пък ще вършеят Бранимир Костадинов и Тодор Христов. Последният мач между двата отбора завърши с победа с 1:0 за Пирин (ГД).