Раздадоха 400 балона срещу трафика на хора

Мисия Варна

22-07-2013, 15:02

Снимка:

prevencii.com

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Целта на организаторите бе да информират за проблема чрез различни инициативи, насочени към младите хора и техните близки

Над 400 балона, 800 информационни материали и над 5000 гривни с посланието на кампанията на община Варна "Лято без риск" бяха раздадени в морската столица. Инициативата съвпадна и с националната кампания PLAY 4 GHANGE.

Финалът й бе даден на 20 юли с концерт на музикантите от D2 на сцена "Амфитеатър" във варненската морска градина.

Кампанията във Варна бе организирана от Националната комисия за борба с трафик на хора, община Варна, местната комисия за борба с трафика на хора и с подкрепата на Пощенска банка. Целта на организаторите бе да информират за проблема и рисковете от попадане в трафик на хора чрез различни инициативи, насочени към младите хора, техните родители, приятели, учители и близки.

В дните на кампанията от 18 до 20 юли, 100 доброволци от градския и училищните превантивни клубове към община Варна се включиха в раздаването на 10 000 информационно-превантивни листовки.

В спортните състезания по стрийтбол и футбол – част от инициативите на кампанията, се включиха над 130 младежи. Една младежка група, един дует и трима солови изпълнители – младежи от градския превантивен клуб, бяха подгряващите групи преди концерта на D2. Още 10 младежи активно участваха в изрисуването на декора на концертната сцена.