Джаз ще се лее на 2 191 метра на връх Перелик в Родопите

Животът

26-07-2013, 13:13

Снимка:

photo-forum.net, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Специално за фестивала у нас ще пристигне американският джаз китарист Майк Морено

За осма поредна година на връх Перелик в Родопите ще се проведе Перелик еко джаз фестивалът „Звукът на тишината”. Събитието, което е единствено по рода си, провеждано на 2191 метра надморска височина, ще събере меломани днес и утре в Къщата на мечките.

Тазгодишното издание, организирано от Кирил Асенов, е под патронажа на посланика на САЩ Марси Рийс. Посланиците на ЮАР, Египет, Мароко и Пакистан също са потвърдили присъствието си, предаде Радио Пловдив. Сред публиката пред сцената на открито ще присъстват и членове на Атлантическия клуб начело със Соломон Паси.

Тази вечер фестивалът ще бъде открит със сетове на диджей Браун Шугър, който свири заедно с Белослава. В събота от 20,00 часа на сцената ще се редуват етно, фламенко, румба, джаз и фюжън. А заедно пред публиката ще застанат български и световни музиканти. Студенти от лятната академия на НБУ ще смесят родопските песни с джаз и ще представят авторски композиции в проекта на Никола Горялов.

Специално за фестивала на връх Перелик у нас ще пристигне Майк Морено. Американският джаз китарист идва по покана на басиста Петър Славов.

На връх Перелик ще бъде подредена изложба на френската художничка Ан дьо Колбер Христофоров.

Входът за джаз фестивала е безплатен, освен това организаторите са отделили и специално място за палатки.