КУЛИНАРЕН УИКЕНД: Опитайте рулца от сьомга и треска на пара върху задушен спанак

Рецептата е на Николай Антонов - главен готвач в хотел "Лайпциг"

Почиваме и е време да поглезим семейството. Тази седмица в рубриката ни КУЛИНАРЕН УИКЕНД главният готвач на хотел "Лайпциг" предлага вкусно изкушение. Полезно е, леко и интересно. Представяме ви Рулца от сьомга и треска на пара върху задушен спанак.

Необходими продукти :

Белено филе от сьомга 500 гр

Филе от треска 400 гр

Спанак  400гр

Броколи 250 гр

Зехтин 50мл

Чесън 3 скилидки

Сол и черен пипер

Чери домати

Начин на приготвяне:

Вземаме филето от сьомга и нарязваме на дълги лентички. По същия начин обработваме и филето от треска. Овкусяваме и оформяме рулца, като оставяме в хладилник за 10-15 мин. През това време почистваме спанака и го бланшираме в подсолена вода, след което го охлаждаме в купа с лед. Върху кипящата вода от спанака поставяме решетка и слагаме оформените рибни рулца за 15 минути, покрити с капак. Задушаваме бланширания спанак в малко зехтин с люспи чесън и оформяме основа на блюдото. Поставяме върху спанака готовите рибни рулца и гарнираме с топли задушени броколи и пресни чери доматчета. По желание можем да запечем рулцата на загрята фурна на 220 градуса за 10 минути, за да получим хрупкава коричка.

Добър апетит и прекрасен уикенд!