Избрани Новини
КУЛИНАРЕН УИКЕНД: Опитайте рулца от сьомга и треска на пара върху задушен спанак
27-07-2013, 16:00
Снимка:Интернет
Автор:Екип на Plovdivutre.bg
Още по Темата:Кулинарен уикенд: Време е за нещо вкусно, време е за летни тиквички с броколи и кашкавал
Кулинарен уикенд: Опитайте Бургер от сьомга
Кулинарен уикенд: Поглезете се, хапнете пастицио с кайма
Кулинарен уикенд: Шотландски кюфтенца - вкусно, лесно и...забавно
Кулинарен уикенд: Експериментирайте с топла пилешка салата
Кулинарен уикенд: Хапнете вкусни кюфтенца от тиквички
Кулинарен уикенд: Пролетна каварма с патладжан
Рецептата е на Николай Антонов - главен готвач в хотел "Лайпциг"
Почиваме и е време да поглезим семейството. Тази седмица в рубриката ни КУЛИНАРЕН УИКЕНД главният готвач на хотел "Лайпциг" предлага вкусно изкушение. Полезно е, леко и интересно. Представяме ви Рулца от сьомга и треска на пара върху задушен спанак.
Необходими продукти :
Белено филе от сьомга 500 гр
Филе от треска 400 гр
Спанак 400гр
Броколи 250 гр
Зехтин 50мл
Чесън 3 скилидки
Сол и черен пипер
Чери домати
Начин на приготвяне:
Вземаме филето от сьомга и нарязваме на дълги лентички. По същия начин обработваме и филето от треска. Овкусяваме и оформяме рулца, като оставяме в хладилник за 10-15 мин. През това време почистваме спанака и го бланшираме в подсолена вода, след което го охлаждаме в купа с лед. Върху кипящата вода от спанака поставяме решетка и слагаме оформените рибни рулца за 15 минути, покрити с капак. Задушаваме бланширания спанак в малко зехтин с люспи чесън и оформяме основа на блюдото. Поставяме върху спанака готовите рибни рулца и гарнираме с топли задушени броколи и пресни чери доматчета. По желание можем да запечем рулцата на загрята фурна на 220 градуса за 10 минути, за да получим хрупкава коричка.
Добър апетит и прекрасен уикенд!
Топ Новини