Стара Загора ще отбележи 136 години от боевете за защитата на града

Мисия

30-07-2013, 20:29

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

На 31 юли 2013 г.се навършват 136 години от боевете за защитата на Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война

Ръководството на Община Стара Загора ще участва в програмата за отбелязване на 136-та годишнина от боевете за защитата на града,по време на Руско-турската освободителна война.
Програмата започва в 10.30ч.с поднасяне на венци на паметните места в града, свързани с годишнината.
Кметът Живко Тодоров ще поднесе венец на „Паметник на защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877г.” в парк „5 октомври“,председателят на ОбС Емил Христов пред „Паметник на загиналите в  Джуранлийския бой от 1877г.”, зам.-кметът Янчо Калоянов на „Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин” до I  Основно училище, зам.-кметът Иванка Сотировапред  Мавзолей-костница „19 юлий 1877г.”, а началникът на отдел„Образование“ Пенка Чавдарова – на „Паметник на загиналите във войните старозагорци” в парк Алана.
Тържественото общоградско честване ще се състои на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“  от 11.00 ч.В него ще вземат участие Военен духов оркестър и почетен караул от Втора тунджанска механизирана бригада.На ритуала ще присъства и почетна рота със Самарското знаме–светиня за българския народ, както и членове на национално дружество „Традиция“.