Бележити личности оживяват до Аспаруховия мост

Мисия Варна

08-08-2013, 15:30

Снимка:

Възрожденци - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

10-11 август » Млади графити артисти обединяват усилия през уикенда, за да пресъздадат историята на България

От месеци жителите и гостите на Варна, преминаващи през Аспаруховия мост, биват посрещани от образите на Христо Ботев, Васил Левски и Георги Раковски, изрисувани на стената в началото на съоръжението. В събота и неделя, по инициатива на млади хора от града, делото на графитаджиите ще бъде доведено до край, обещават във фейсбук страницата си от "Възрожденци - Варна".

На 10 и 11 август ще бъдат изрисувани със спрейове бележити исторически личности на стената в началото на Аспаруховия мост. "Каним всички жители и гости на града да станат част от идеята на група ентусиазирани младежи и чрез присъствието си и да научат повече за уличното изкуство", призовават организаторите.

Проектът се осъществява от сдружение с нестопанска цел "ДЕМО" и е финансиран от Дирекция "Култура и духовно развитие" в общината. Идеята за изобразяването на бележити личности от българската история на тази стена е на Сдружение "Възрожденци - Варна" и е доразработена от СНЦ "ДЕМО" с цялостна концепция за представяне на историческата хронология от създаването на България до днешни дни.

Портретите на Георги Раковски, Христо Ботев, Васил Левски, Петко Киряков и на Георги Бенковски са изцяло финансирани от СНЦ "Възрожденци - Варна".