Избрани Новини
Време е за КУЛИНАРЕН УИКЕНД, време е за бургери с бекон в корнфлекс
Опитайте новото предложение на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив
Дами, отнове се задава уикендът. Време за почивка, за глезотии и по-специално отношение към околните. Бъдете специални и на трапезата. И тази седмица в рубриката ни КУЛИНАРЕН УИКЕНД главният готвач на хотел "Лайпциг" Николай Антонов предлага вкусно изкушение: телешки бургери с бекон в корнфлекс
Необходми продкти:
Телешко мляно месо 600 гр, бекон 150 гр нарязан на ситно, червен лук 1 глава, домат 200гр, сирене чедър 150 гр (нарязано на слайсове), яйца 2 бр, корнфлекс 100гр, майонеза 100мл, кетчуп 50мл, горчица 40мл, питки 6 бр, кисела краставичка, сол и пипер на вкус
Посавяме смляното телешко месо в купа, добавяме бекона и настъргваме ¼ от червеният лук в сместа. Омесваме добре. Добавяме сол и пипер на вкус и оформяме 6 еднакви топчета. С помоща на стреч фолио сплескваме добре докато се оформят не много дебели бургери. Осавяме в хладилник за 15-20мин без да покриваме сместа. През това време правим сос, като смесваме майонезата, кетчупа и горчицата. Разбиваме добре яйцата с миксер и потапяме вътре всеки оформен бургер, като след това го овалваме в корнфлекса. Запържваме на умерено загрят тиган до златисто-кафяво и отцеждаме върху кухненска хартия. Разрязваме питките през средата, като е дорбе да ги препечем на скара или сух загрят тефлонов тиган. Намазваме една чаена лъжица от майонезеният сос върху долната част на питката и поставяме подсушените от мазнината изпържени бургери. Поставяме отгоре слайс сирене „Чедър”. Гарнираме с 2-3 тънки шайби кисела краставичка, резен домат и тънки колелца от червеният лук. По желание може да украсите и с листо от маруля или айсберг.
И ДОБЪР АПЕТИТ!
Топ Новини