Огнян Минчев: Платени марионетки нападат президента, защото посегна на гечинмека на властта

Общество

15-08-2013, 16:19

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Набира скорост компроматната война срещу президента Росен Плевнелиев.

 

След като президентът бе обвинен във връзки с олигархични кръгове, офшорни фирми и намеса в пенсионната система, последният компромат бе свързан със "скандалната" среща на Плевнелиев с вицепремиера на Турция в навечерието на празника Рамазан, на която не са били допуснали български журналисти.

Днес от ефира на БНТ Йордан Цонев, депутат от ДПС, обвини президентa, че не е чел материалите от дебата в НС по актуализирания бюджет, от което слевдало, че наложеното от него частично вето е несъстоятелно. По думите на Цонев отказа на Плевнелиев да присъства на извънредното заседание на парламента в петък било двуличие. „И президентът и ГЕРБ се държат двулично, с цялото ми уважение към институциите и тази на държавния глава.“ – това заяви в ефира на БНТ председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев

В цялата интрига около Росен Плевнелиев Огнян Минчев обаче съзря сценарий на платени марионетки на властта, които се опитват да “омаскарят държавния глава с образците и стандартите на сталинската традиция”. Ето какво написа на стената си във Фейсбук политологът:

Срещу президента Росен Плевнелиев се води долна, кална кампания на омаскаряване изцяло в образците и стандартите на сталинистката традиция на оперативни мероприятия за унищожаване на опонента чрез удавяне в океан от гнусни лъжи. Протоколното присъствие на държавния глава на благотворителната вечеря, дадена от мюфтийството по повод края на месеца Рамазан развихри шовинистична истерия, платена от марионетките на властта и задкулисните им кукловоди. Размахват се офшорки, гърмят гнусни "компромати" срещу семейството и екипа на Плевнелиев. Защо? Защо ли? Защото посегна на гечинмека на крадците. Те искат да откраднат едни пари, които ще вземат на заем, а ще го връщаме ние. Президентското вето е частично. Плевнелиев предлага - вземете парите, ваше право, но ако обичате ги разпишете конкретно за какво ще бъдат изхарчени. Вой, вой до небесата от крадливите псета на тройната коалиция и медийните им слуги. Реалностите на болшевишкия капитализъм - в български стил.