Избрани Новини
Време е за КУЛИНАРЕН УИКЕНД, хапнете филе от лаврак с картофена коричка
Опитайте новото предложение на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив
Работната седмица е към края си. Време е за традиционната ни рубрика КУЛИНАРЕН УИКЕНД. И тази седмица главният готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов предлага вкусно изкушение: филе от лаврак с картофена коричка.
Необходими продукти:
Лаврак 300-400гр за порция, картофи, зехтин, сол и пипер
Обелете картофите (или да ги оставите небелени, ако е необходимо) и ги измийте. Нарежете ги на големи кръгове. Отцедете ги добре в гевгир, след което поставете в купа с малко зехтин и оваляйте добре. Загрейте тиган с незалепващо покритие на слаб огън и обработете термично и по-отделно всяко едно от картофените колелца. Не ги препичайте а само трябва да омекнат. Почистете добре рибата и филетирайте, като обелите и кожата. Намажете тавичка със зехтин и поставете филетата. Овкусете със сол и пипер. Подредете картофените кръгчета,като ги застъпвате. Отново овкусете и запичате на загрята фурна на 220 градуса за 9-12 минути. Добре е да се поднесе със сухо бяло вино.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Топ Новини