"Петлите" с национално турне на спектакъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем"

Премиерата в Бургас ще е на 19 септември от 19 часа в театър "Адриана Будевска"

Танцова формация "Петлите" тръгва на национално турне под патронажа на министъра на културата Петър Стоянович. Писмото със съгласието за подкрепа е получено дни преди визитата  на министъра в Бургас и областта.

При откриването на международния фолклорен фестивал в летния театър на града, ръководителят на "Петлите" Георги Димитров е използвал момента да благодари лично на Петър Стоянович. Кметът на Бургас Димитър Николов също е изразил готовност за  пълна логистична подкрепа.

За разлика от предишни години, през тази, турнето на бургаските сираци няма да е концерт, а представяне на  спектакъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем", създаден под режисурата и сценария на Симеон Димитров, хореография Петя Стойкова и вокален педагог Милена Добрева. Мюзикълът разказва за историята на дете, изоставено в дом за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа, трудните пътища през които минава, за да стане достоен гражданин и човек.

Идеята за спектакъла е на ръководителя на "Петлите" Георги Димитров, самият той възпитаник на дома за деца и юноши "Александър Коджакафалията". Както и в останалите проекти на състава освен деца от домовете участват и деца от семейства. Това е поредната интеграция на сираците сред свои връстници, което е най- голямото достойнство на уникалния бургаски социален проект, водещата роля за който е отново на Георги Димитров.

Преди дни бе направена фотосесия от Галя Ушева. В следващите дни ще се проведат репитиции с костюмите, изработени и дарени от фирма "7 plusone".

Турнето ще стартира в Хасково на 6 септември от 15 часа в Младежкия дом на града. Премиерата в Бургас ще е на 19 септември от 19 часа в театър "Адриана Будевска". Останалите градове на турнето са Созопол, Поморие, Несебър, Варна, Плевен, Средец, Стара загора и София.