Водещи научни институти ще се представят в "Селското стопанство и всичко за него"

Мисия Добрич

21-08-2013, 15:12

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

40 фирми ще участват за първи път

Близо 160 фирми ще участват в XXI-то изложението "Селското стопанство и всичко за него", което ще се състои от 27 до 31 август в Добрич.
Водещи научни институти ще представят най-новите достижения в земеделието, съобщиха от "Добрички панаир" АД.
В съпътстващата програма на панаира специалисти от  института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията "Никола Пушкаров" в София ще дадат съвети на земеделските стопани как да съхранят почвеното плодородие. Добруджанският земеделски институт ще представи най-новите сортове пшеница, устойчиви на климатичните промени. Земеделският институт в Стара Загора ще привлече вниманието на стопаните по темата На панаира се очаква водещият руски специалист по екологично земеделие Васил Будниченко, който ще разкрие забравени тайни в  природосъобразното отглеждане на култури.
Участниците в изложението от близо двайсет държави ще предлагат най-новите модели селскостопански машини, малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, хранително-вкусовата промишленост, опаковъчна техника, парници, оранжерии, сушилни инсталации, семена, торове, ветеринарномедицински препарати и други.
Близо 40 дружества участват за първи път в селскостопанския панаир в Добрич, отбелязват организаторите.