В Пловдив: Подхванаха банда, точила сметки в САЩ, Коста Рика и Канада

Крими

21-08-2013, 16:11

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата обвини четирима, изготвяли скимиращи устройства

В Окръжна прокуратура-Пловдив се води досъдебно производство срещу четирима, изготвяли скимиращи устройства. На мъжете – от София, Сопот и Карлово, са повдигнати обвинения за банкови измами.

В период от една година в Пловдив, Сопот, Карлово, София и други населени места четиримата изготвяли и използвали технически средства за придобиване на информация за съдържанието на платежни инструменти. Мъжете съхранявали и предоставяли на други лица такава информация.

При извършените в хода на разследването претърсвания и изземвания в жилищата и автомобилите им са били намерени и иззети множество скимиращи устройства, детайли от такива устройства, флаш памети, магнитни карти, компютърни конфигурации, четци за карти, магнитни глави, листове с пароли, мобилни телефони, СИМ-карти и банкноти с номинал в чужди валути.

Установено е, че дейността на обвиняемите е била насочена преимуществено към източване на банкови сметки в САЩ, Канада и Коста Рика.

Четиримата обвиняеми са задържани за 72 часа. Предвиденото от закона наказание за престъплението им е затвор от една до осем години и глоба до двойния размер на откраднатата сума./bTV