БСП и ДПС с митинг "За Орешарски" в бастионите си Кърджали и Козлодуй

Целта на шествието била хората от провинцията да докажат, че искат това правителство да остане да работи

Тази неделя управляващите подготвят грандиозен митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски в Кържали. От Faktor.bg съобщават, че поддръжниците на новата тройната коалиция и на премиера ще се съберат на 25 август в 17 часа на площада пред културния дом в града. Целта на шествието била хората от провинцията да докажат, че искат това правителство да остане да работи, защото е полезно за България.

Пред БНТ съмнителната "общественичка" Нина Георгиева, участвала в протеста срещу ветото на президента върху актуализацията на бюджета, съобщи, че в събота се подготвя кантрапротести в Козлодуй и Кърджали. Активистката била в листите на "Другата България" по време на изборите през май. "Другата България" уж се бореше срещу БСП, ДПС и статуквото. По-късно партията оспори по съдебен път изборните резултати, а сега Георгиева застана на страната на управляващите, които само до преди два месеца е искала да отстрани чрез съда.

 

Управляващите не случайно организират шествия в подкрепа на кабинета в Кърджали и Козлодуй.

Козлодуй е градът на първата българска АЕЦ и именно там БСП разчита на най-много привърженици, които да подкрепят реанимирането на проекта "Белене" и следователно Орешарски.

А Кърджали си остава бастионът на Доган и чрез града управляващите искат да покажат, че гражданското общество зад Орешарски не се дели етнически или религиозно. Но жителите са недоволни и негодуват за това, че политиците използват града им за личните си игри и по фалшив начин ги противопоставят на столицата, пише още Faktor.bg