Хр.Михалев:"Нашата цел е да превърнем Стара Загора в столица на бадминтона в България"

Спорт

27-08-2013, 14:23

Снимка:

Жейна Желева

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров се срещна днес със старозагорските състезатели по бадминтон и лека атлетика, които спечелиха за България общо 16 медала - 13 златни, 2 сребърни и 1 бронзов,на провелата се в Торино олимпиада за спортисти ветерани

Реномето на старозагорската школа по бадминтон защитиха безапелационно Христо Михалев, Петко Монев, Тихомир Киров, Пламен Михалев и Тодор Табаков, а на леката атлетика Красимира Чахова, която грабна 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал.
Горди сме с успехите на нашите съграждани и затова ще продължим да подпомагаме всеки вид спорт, каза кметът Живко Тодоров. За да подпомогнем развитието на бадминтона сме предвидили строежа на нова спортна зала, която да отговаря на нуждите на този спорт. Така Община Стара Загора ще подпомогне успехите на старозагорската школа, която е водеща в страната. Ядрото на националите по бадминтон на олимпиадата в Торино бе от представители на Стара Загора, каза Христо Михалев. Преборихме големите нации и се завърнахме с общо 20 медала, от които 12 златни и 1 сребърен са за старозагорските бадминтонисти. Нашата голяма цел е да превърнем Стара Загора в столица на бадминтона в България и тук да се провеждат национални и световни първенства за всички възрастови групи, категоричен бе Христо Михалев. Старозагорските спортисти подариха на Живко Тодоров реплика на златния медал от Олимпиадата в Торино, талисмана и официалната фланелка на игрите, с благодарност за всичко, което се прави за спорта в Стара Загора. От своя страна градоначалникът им подари копия на римски монети и книгата „На този ден в Стара Загора”, с пожеланието да са все така успешни.