Днес ще е предимно слънчево с температури между 24 и 29 градуса

Региони

31-08-2013, 08:12

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над източната половина от страната. На отделни места там, главно около и след обяд, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде от север-северозапад, слаб. Максимални температури - между 24 и 29 градуса, в София - 24. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров.
Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд по южното крайбрежие. Вероятността за валежи е малка. Вятърът и там ще отслабне, ще бъде от север-северозапад, след обяд с тенденция да се ориентира от изток. Максимални температури по крайбрежието - до 23 - 25 градуса. Температурата на морската вода е 25 - 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има около и след обяд, но без валеж. Вятърът по най-високите части ще е от северозапад, предимно умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 17 градуса, на 2000 метра: 9-10 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши; ще остане близко до средното за август.