Мария Илиева е най-влиятелната дама в българския шоубизнес според сп. Forbes

Булевард

31-08-2013, 12:48

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Мария Илиева се нареди на 5-то място в класацията на списание Forbes Bulgaria "Топ 70 на българските знаменитости". С това поп кралицата доказа за пореден път, че е най-влиятелната дама в шоубизнеса у нас

Престижните класации на списание Forbes на най-известните, активни и влиятелни знаменитости от години са една от най-популярните и чакани с нетърпение класации в света. В последното подреждане на Топ 100 на световните знаменитости, начело застават Oprah Winfrey, Lady Gaga, Steven Spielberg, Beyonce и Madonna. Тази година, следвайки методологията, по която Forbes работи в САЩ, българското издание на списанието подреди 70 спортисти, музиканти, телевизионни водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти, измервайки успехите им през изминалата година.

Мария Илиева, за която последните 12 месеца бяха изключително успешен период, се класира на престижното 5-то място, като бе определена от Forbes Bulgaria за най-влиятелната дама в българския шоубизнес. През изминалата година певицата издаде три сингъла, записа дует със световната звезда Тони Карейра и го представи на престижните сцени в парижката зала "Олимпия" и лисабонската "Арена Атлантико", стана лице на козметичния гигант AVON, както и жури в най-голямото световно музикално шоу X Factor за втори пореден сезон; участва в множество благотворителни каузи и кампании.

"За мен е чест и вдъхновение не просто да съм в топ 10 на толкова престижна класация, а и да се наредя до такива необятни таланти и личности като Димитър Бербатов, Григор Димитров, Графа, Ники Кънчев, Любо Нейков, Миро, Христо Стоичков, Лили Иванова и всички останали," сподели Мария. "Щастлива съм, че тази класация намери почва и в България, това е един прекрасен стимул да бъдем все по-добри в това, което правим."

Списание Forbes Bulgaria за м. септември е вече на пазара.