Край Каварна започна учение на БЧК с екипи за действия при бедствия

Мисия Каварна

08-09-2013, 11:11

Снимка:

БЧК

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Ще се включи и спасителен екип от Румънския Червен кръст

Българският червен кръст ще проведе национално учение от днес до 12 септември 2013 г. с базов лагер - училището на с. Българево, съобщиха от пресцентъра на организацията.

Партньори и участници в учението ще бъдат екипи на ПБЗН, МВР-Полиция, Спешна помощ и други. Гост и наблюдател на учението ще бъде Алберто Монгуци, координатор по бедствията на Зона Европа на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

В учението ще вземат участие 110 доброволци, щатни служители, екипите за действия при наводнения на БЧК и спасителен екип от Румънския Червен кръст.

Целта е да се повишат знанията, уменията и практическите навици на участниците за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена ситуация.

На 9 септември 2013 г. от 10.30 в местността “Иканталъка” – хотел „Деница“,  ще се проведат демонстративни спасителни действия по оказване на помощ на пострадали от възникнал пожар вследствие на земетресение съвместно с екипи от Единната спасителна система на страната.