Започна седмицата на пожарната безопасност в областта

Мисия Добрич

09-09-2013, 11:30

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Пожарникари ще покажат изваждането на пострадал човек от кола

В Седмицата на пожарната безопасност от 9 до 13 септември, огнеборци в Добрич ще демонстрират спасителни дейности в голям търговски комплекс, съобщиха от полицията.

На централния градски площад пожарникарите ще покажат и изваждането на пострадал човек от автомобил. Служители на Областното управление канят деца и родители от клуб "Усмивка" в Добрич да разгледат противопожарната техника и защитните облекла на огнеборците. В Дуранкулак със съдействието на местното читалище децата ще научат повече за професията на пожарникаря чрез забавни състезания.

През седмицата огнеборците ще имат среща с кметове на населени места в община Генерал Тошево, на която ще бъде обсъдена координацията при ликвидиране на големи и сложни пожари.

Във всички районни противопожарни служби от днес отварят врати приемни за граждани. На 13 септември пожарникари и граждани ще почетат паметта на сержант Тодор Енчев, загинал през лятото на 2006 година при гасенето на пожар в рибарското селище "Кария" край Шабла, и ще положат цветя на мястото на трагедията. По традиция пред началото на новата учебна година в дарителска кампания ще се набират средства за деца на загинали пожарникари.