Спектаклите на Цирк дьо Солей в София с ограничен капацитет на посетителите

Афиш

09-09-2013, 20:09

Снимка:

Цирк дьо Солей

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Акробатка от Цирк дьо Солей почина след инцидент

Пет представления "Alegria" в Арена Армеец за софиянци

Зашеметяващата трупа на Цирк дьо Солей (Cirque du Soleil) се завръща в България повторно, за да изнесе пет представления в столичната „Арена Армеец“.

Този път спектакълът, на който вече са се насладили над 10 милиона души по целия свят, носи името „Alegria”(от испански „веселие, ликуване“).

В него ще участват 55 акробати и музиканти от общо 5000 екип на цирка. Спиращите дъха акробатични номера са гарантирани, а впечатляващите декори, костюми и музика са неизменно съпровождащи, заради което циркът е заслужил награди като Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gemeaux, Felix и Rose d’Or de Montreux.

Цирк дьо Солей е канадска шоу трупа, самоописваща се като „драматична смесица между цирково изкуство и улично забавление”.

Основана е от двама улични акробати през 1984 г. в малко градче в Квебек, Канада. Между 1990 г. и 2000 г. трупата набира огромна популярност, като успява да изнесе между едно и 19 представления в над 271 града на всеки континент без Антарктика. Техните представления ангажират около 4000 служители от над 40 държави и генерират годишна печалба от над 810 милиона долара.

Едно от най-успешните представления на Цирк дьо Солей е „Alegria”, като именно то ще бъде представено на българската публика.

Спектакълът „Alegria” (букв. веселие) в контраст със заглавието е изключително драматичен и тъжен. Вдъхновено е от италианска поговорка, която гласи, че дори когато животът е тъжен и нещастен, човек винаги трябва да търси щастието. Продукцията на спектакъла струва над 3 милиона долара, като сцената е с готически елементи, а музиката е тъжна, за да допринесе минорното настроение на спектакъла. Определено това е сред най-добрите световни продукции на Цирк дьо Солей, получила световно признание през последните 20 години.

Представленията са на 20 септемри (петък) – 20:00 ч., 21 септември (събота) – от 16:00 и от 20:00 ч., 22 септември (неделя) – от 14:00 и от 18:00 ч.

 Билетите ще бъдат на цени от 40лв. до 110лв.
“Арена Армеец” ще бъде с ограничен зрителски капацитет до 5000 души.

Билетите се продават на касата на “Арена Армеец София”, касата на Тикетпро в Билетния център на НДК, на касите на Тикетпро България и партньорската мрежа.